2024. augusztus 4., vasárnap

2024. / III.

Azonnali olvasáshoz


Kivonat a tartalomból:
  • Tudásunk erősen korlátozott voltáról - Pável Márta
    Tudományos elméletek instabilitása, emberi elmék fejlettségi fokai, az igazság megismerhetősége, folyamatos túllépés önmagunkon, spirituális segítő lények, emberi korlátozottság, bölcsesség kérdése, politika hatása az ideológiákra, tudomány és vallás együttműködése - ezekkel a kérdésekkel foglalkozik ez a cikk.
  • Minden élvezet bűn? - Szeibert Márton
    Az élvezetek megközelítése egy keresztény szemével; miért látják kívülről taszítónak a kereszténységet azok, akik nem vallásosak - ez a cikk többféle megközelítéssel választ próbál adni a címbeli kérdésre, és kitisztítani a fals képet, ami a nem vallásos emberek szemében gyakran kialakul.
  • Az egóról - Rizmayer Péter
    Miféle erők mozgatják, motiválják az embert; milyen kapcsolat van lélek és egó között; miért nehéz a lelki út; a technika, a világ, a látszatfejlődés csapda jellegéről; a lelki átváltozásról - ez a rövid írás egy közelítési kísérlet az egóról az AQUILA filozófiája és tapasztalatok alapján.
  • A darázs és én - Pável Márta
    Darázshasonlat a különböző szinteken élő lények közelségéről, akik mégsem tudnak szólni egymáshoz, nem engedik egymásnak a segítség nyújtását sem. Rámutat ez arra, hogy lökjük el magunktól a tásainkat, szüleinket, és még az Istent is. Illetve arra is, hogy milyen korlátozottak a lehetőségeink a szenvedő lényeken való segítség kapcsán.